Duo Stemya

 

Sawmya spelar violin och sjunger i ”Duo Stemya” tillsammans med sin make pianisten Stephan Frisk. Sawmya och Stephan är jämngamla och kommer båda ifrån Borlänge i Dalarna. Sawmya spelar både svensk folkmusik främst från Dalarna, samt folk-och världsmusik, men en hel del klassiskt också. Sedan år 2007, är Sawmya stolt medlem av folk- och världsmusikinriktade musikgruppen Caleido, som spelar universell världsmusik. Caleido har musicerat och konserterat på olika festivaler, stämmor och välgörenhetsarrangemang runt om i Sverige. Hon är för närvarande undersköterska, men satsar på en framtid inom vården som sjuksköterska kombinerat med att vara musikterapeut. 

Stephan studerar till organist på Kungliga Det kongelige danske musikkonservatorium. År 2008 fick Stephan Ida Lützhöfts stipendium (Svenska Gustafskyrkans musikstipendium), Borlänge Kommuns kulturstipendium och deltog i 5th Princess Daizy International Chamber Music Interpretation på slottet Ksiaz i södra Polen. Han fick Karen och Artur Feldthusens Stipendium år 2009 under en konsert med barytonen David Wijkman på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense.

Sawmya och Stephan Frisk

Vår önskan är att få dela med sig av kärleken till musiken och varandra tillsammans med och för publiken. Vi vill även visa att det går att kombinera olika genrer som t.ex. klassisk musik och folkmusik. Att få det bästa av två världar.

4 nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.